Magyar Levente, a KKM parlamenti államtitkára a programot bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a a cél az, hogy a legszélesebb közönséghez eljuttassák a legjobb, legkiválóbb, legversenyképesebb magyar sportinnovációs technológiákat, Magyarország legsikeresebb sportolóinak népszerűségének és külföldi kapcsolatrendszerének segítségével.
 
A helyszínen kiadott közlemény szerint a SportTech Hungary felkutatja a sporthoz és sportegészségügyhöz kapcsolódó legfrissebb magyarországi technológiai vívmányokat, és rendszerszintű támogatást nyújt számukra. A legjobb cégeket nemzetközi kapcsolati tőkével, láthatósággal, nemzetközi piacra lépési jó gyakorlatokkal és mentorációval segíti.
 
A programba öt olyan cégt választottak be, amelyek nemzetközileg validált, innovatív terméket vagy szolgáltatást kínálnak, esetleg már külpiacokon is értékesítenek: a KayakFirst, amely szárazföldi edzésre, számos evezős sporthoz használható ergométert fejlesztett ki, a BeStrong, Magyarország egyik legnagyobb fitneszpark és sporteszköz-gyártója, illetve a Rebound Sports, ami pár óra alatt felépíthető és lebontható mobil keményborítású teniszpálya rendszereket készít. A programba bekerült még a Seyu - Together for victory! ami a távolról szurkolók bevonásával nyújt digitális szurkolói élményt, valamint a Yoganotch, amely egy testre illeszthető okoseszközt fejlesztett, ami visszajelzést ad a felhasználónak a helyes mozgásról.
 
A közlemény szerint Dzsudzsák Balázs, 108-szoros magyar válogatott labdarúgó, Fucsovics Márton, ATP TOP 50-es teniszező, Hanga Ádám, az FC Barcelona kosárlabda játékosa, Illés Fanni világbajnok paraúszó, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók, valamint Talmácsi Gábor, világbajnok gyorsaságimotor-versenyző sportolói nagykövetként a nemzetközi kapcsolati hálójukkal, valamint a sportban mint iparágban való jártasságukkal segítik a programban résztvevő cégek nemzetközi piaci terjeszkedését. Gyurta Dániel és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszók diplomáciai nagykövetként támogatják a cégeket, elsősorban sportdiplomáciában, nemzetközi sportszervezetekben képviselik a magyar fejlesztések érdekeit.