Bércesi Zoltán közleményében felidézi: a galamboki férfi 2018 novemberében ittas állapotban volt, amikor lakásából a közeli presszóba igyekezett. Útközben szembetalálkozott az ugyancsak ittas ismerősével, akivel egyébként jó viszonyban volt.
 
A vádlott az ismerősét a mellkasán hirtelen nagyobb erővel meglökte, amitől a férfi hanyatt esett, és feje az esés lendületétől a járdának csapódott. A földre került és eszméletét vesztett áldozatát a vádlott kikerülte és folytatta útját a presszó felé.
 
A fejsérülést szenvedett férfi valamivel később magához tért, hazagyalogolt, majd az esti órákban elaludt. Másnap reggel azonban nem ébredt fel, testvére a háziorvost hívta, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.
 
Az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés miatt öt év börtönbüntetésre ítélte. A védelem fellebbezése miatt másodfokon a Pécsi Ítélőtábla elé került ügyben - a fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve - az ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú elmarasztaló ítéletet.